De Mosten

Recreatiedomein met zwemvijver, grote speeltuin, minigolf en brasserie op 6.5 km. 

Klimpark De Mosten

Klimpark De Mosten is een avontuurlijk klimpark waar jong en oud zich niet zal vervelen. Verleg je grenzen met familie, vrienden of collega’s en beleef een onvergetelijke dag op dit prachtige domein.

TIP: Een actieve dag kan je steeds combineren met een lekker hapje en een drankje in de Treehouse Bar.

Goodlife cablepark

Vlakbij recreatiedomein de Mosten, dus ook op 6.5 km, kan u wakeboarden, waterskiën, kneeboarden.  Zij organiseren ook teambuilding activiteiten met onder andere archery tag.

Sportoase Hoogstraten

Sportoase Stede Akkers nieuw sinds 2016 en ligt op 11 km van de Spreekkamer, de zwemzone is ingedeeld in 4 zones:

  • Sport-en wedstrijdbad: 8 banen

  • Actieve recreatiegedeelte: hier beleef je dolle pret met een glijbaan,  water-versnellingen, fonteinen, watergordijn, ....

  • Peuter- en kleuterzone

  • Ontspanningszone met whirlpool, sauna's, massagestralen, ..

Natuurgebied Den Rooy

Op 2 km van De Spreekkamer vind je een prachtig natuurgebied dat sinds 2017 open is voor het grote publiek.

Strijbeekse Heide

Juist over de grens met Nederland kan je uren wandelen en fietsen in een prachtig gebied.  Een aanrader is de smokkelaarsroute van 7.9 km die maakt gebruik van oude smokkelpaden.  Voldoende parking bij pannenkoekenboerderij 'het smokkelaartje'. 

Wortel Kolonie

Ooit een kolonie voor landlopers, vandaag de stek voor tientallen soorten vogels, vleermuizen, insecten en andere bewoners. Statige bosdreven, open akkers, vennen, heide en graslanden wisselen elkaar af. Laat je niet misleiden door de rust en stilte, Wortel Kolonie krioelt van het dierenleven. Sinds 1999 is het gebied cultureel-historisch erfgoed. Dit unieke bosrijke landschap herbergt dan ook een boeiende geschiedenis. Je kan er heerlijk wandelen, fietsen en ruiteren.

Beekse bergen

Safaripark Beekse Bergen ligt op een halfuurtje rijden van De Spreekkamer. Het is qua oppervlakte het grootste dierenpark van de Benelux, met meer dan 150 diersoorten.  Er zijn diverse manieren om dieren te zien: een wandelsafari, autosafari, bussafari en bootsafari. Sinds enkele jaren is het voor groepen ook mogelijk het park per kano te bezoeken.

Ook het nabijgelegen Speelland Beekse Bergen is voor kinderen een mooi alternatief voor een regenachtige dag.

Efteling

Op een halfuurtje rijden van De Spreekkamer vind je ook het grootse attractiepark van de Benelux, De Efteling. Dit park, dat het hele jaar geopend is, biedt plezier en ontspanning voor jong en oud.  Naast het sprookjesbos zijn er ook tal van attracties zoals achtbanen, shows, bobsleebanen,...

Skidome Rucphen

Een dagje uit, zelfs bij minder goed weer ?  Bij Skidome Rucphen kan je niet alleen indoor skiën en snowboarden (of leuke teambuilding activiteiten doen in de sneeuw), maar ook ijskarten en glowgolf !  Voor elk wat wils, op 25 km van de Spreekkamer

Hoogstraten

Gezellige restaurantjes, heerlijk shoppen, terrasjes,...  in Hoogstraten ontbreekt het je aan niets.

Enkele speciale evenementen: Begijntjes Laat Besluit (voorlaatste zondag van augustus), de Heilig Bloedprocessie (2 zondagen na pinksteren), de veldcross (begin februari), de eerste aardbeien van het seizoen (begin maart), Groenten en Bloemen (3e weekend van september),...

Breda

De binnenstad van Breda bevindt zich slechts op 12.5 km van De Spreekkamer, en mag tot 2019 de titel van 'Beste binnenstad van Nederland' dragen. En dat is niet voor niets want Breda is een gezellige, bruisende winkelstad, staat bol van de historische monumenten, musea en galerieën en je kunt er heerlijk uitgaan, al dan niet tijdens een van de vele evenementen.

Antwerpen

De provinciehoofdplaats Antwerpen bereikt u op 40 minuten met de auto.  Of neem de trein in station Noorderkempen, ook gemakkelijk ! Antwerpen biedt u een fantastische ervaring vol cultuur, architectuur, mode, gastronomie en shopping.

Fietsroutes

Stel zelf je route samen via de routeplanner met behulp van fietsknooppunten, en maak deze zo lang of zo kort als je zelf wil.  De Spreekkamer ligt op de route tussen fietsknooppunten 15 en 21.

Liever een fietsroute die al uitgestippeld werd?  Zowel de aardbeienroute (40 km) als de route 'Herademen in de groene long van Hoogstraten' (58 km) passeren niet ver van de Spreekkamer.

Wandelknooppunten

De wandelknooppunten 'Kempense kolonies' lopen vlak bij 'De Spreekkamer'.  Zowel de route tussen knooppunten 69 en 78 als die tussen knooppunten 71 en 73, liggen op 100m van het vakantiehuis.  Met de routeplanner kan u zelf de lengte van uw wandeling kiezen. 
Liever een reeds uitgestippelde wandeling?  Hier vind je 12 wandelingen die in Meerle passeren.

Please reload